Shooted by Mireia Rodriguez

 

/CAT /ESP /ENG

Les Escates -opaques, translúcides o transparents- són el resultat final del projecte Contemporary colored glass. Research and investigation, becat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, en residència al Taller de Vidre del Museu de Vimbodí i Poblet (Tarragona)

«En el vidre bufat es treballa, per inèrcia, del centre cap a fora. Aquí he volgut fer-ho cap  dins, una zona amagada, de misteri, potser inclús una zona de protecció/refugi, procurant potenciar la verticalitat de la peça i donar sensació de fluïdesa amb una forma convexa. 

Les peces parlen poètica i contemporàniament de les combinacions socials, de qui té el domini, de qui no, de  la unitat, de la unió,  de la dispersió, de la llum i la foscor.

Pensant en com és a nivell molecular el vidre opac -múltiples partícules de cristalls formats pels òxids metàl·lics trencant la direccionalitat de la visió a través del vidre-, imagino una invasió de petits éssers atrapats dins. La unió de tots ells faria la força i no permetria veure-hi  a través. Un color en degradació, en canvi, podria ser una conquista, una derrota o una extinció. Un topo de color, una agrupació de individus diferents. Dos colors, una societat compartida o fins i tot el naixement d’una amistat.

El cas és que aquestes societats necessitarien un mon on viure i és aquí on entra en joc la forma, l’escata. Gràcies al color podríem parlar de quina és més neutral, pura, estrident o maligna.»

La col·lecció ha estat dissenyada amb la col·laboració de l’escultor David Roa.

Per més informació, contactar: theglassapprentice@gmail.com